PROBAAT-II

Induction of labour with a foley catheter or misoprostol at term

Welkom op de PROBAAT-II pagina

Inclusions: 1870

to go: 0

 

03-02-2016 PROBAAT-II resultaten in de Lancet!

Dankzij alle vrouwen die hebben deelgenomen, een geweldige samenwerking tussen vele researchmedewerkers, lokale onderzoekers, gynaecologen en het project-team worden vandaag de resultaten gepubliceerd in de Lancet. Hartelijk dank iedereen namens het gehele project team,

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(16)00084-2/abstract

Mieke ten Eikelder


05-02-2015 SMFM meeting

Na een lange radiostilte, waarin door ons allen hard is doorgewerkt, weer een bericht op de PROBAAT-II website. Op 5 februari 2015 is de PROBAAT-II studie gepresenteerd op de SMFM annual meeting in San Diego. Het onderzoek is erg positief ontvangen en we hebben zelfs een excellent research award mogen ontvangen! Natuurlijk was het niet mogelijk geweest om dit zonder de hulp van vele researchmedewerkers, lokale onderzoekers, arts-assistenten, verloskundigen, gynaecologen en natuurlijk de projectgroep te kunnen doen. Graag wil ik allen dan ook nogmaals bedanken voor het harde werk!

Onder het kopje documents kunnen jullie de dias van de presentatie zoals in San Diego gegeven vinden.

Met vriendelijke groet, Mieke ten Eikelder


03-04-2014: Nieuwe link naar het online CRF voor de PROBAAT-II:

https://cru-oc.amc.nl/olsa/oc/rdcLogin.do?event=doSetup&db=pilot1.amc.nl&mode=P

 

10-10-2013: Laatste inclusie een feit!

Graag uw aandacht voor het volgende. Het totale aantal inclusies van 1860 voor de PROBAAT-II studie is bereikt! Vanaf nu mag u stoppen met includeren. Vrouwen die nog gecounseld zijn mogen wel gerandomiseerd worden. 
 
Wij willen u graag hartelijk bedanken voor uw inzet. Door de gezamenlijke inspanning van 29 centra is de PROBAAT II studie in een razend snel tempo verricht: de 1e inclusie was in het AMC op 27-7-2012; de laatste inclusie was in het Catharina op 10-10-2013
 

De beste inludeerders waren

1 OLVG (186)

2 IKAZIA (173)

3 Maastad (128)


Er wordt nu hard gewerkt aan de dataverzameling en analyse. We hopen in de eerste helft van 2014 bij u terug te komen met de resultaten.

Wij hopen van harte dat U de spirit vasthoudt voor andere consortium studies en willen dan ook graag de volgende studies bij ju onder de aandacht brengen:


Verloskunde

2e lijn: GLUCOMOMS/ INDEX


Voortplantingsgeneeskunde:

Alle klinieken MOVIN / SUPER / Master

 

Benigne Gyn

MisoREST/ MIRA / NICHE

Oncologie

Lapovca

 
Hartelijk bedankt names de gehele projectgroep
 

 

12 september 2013 22:00 tot 13 september 2013 07:00

Wegens werkzaamheden aan de server is het randomisatiesysteem ALEA vanaf donderdag 12 september 22.00u tot vrijdag 13 september 07.00u helaas niet beschikbaar. Mocht u onverhoopt in de situatie komen dat u niet kunt randomiseren, hanteer dan de volgende Noodprocedure

 

Het kan voorkomen dat u geen toegang tot het internet kunt krijgen of dat ALEA niet bereikbaar is. Wij adviseren u om de patiŰnt handmatig te randomiseren door een munt op te gooien. Na toewijzing van de interventie dient u alle informatie, die normaliter in ALEA wordt ingevoerd, plus de randomisatie uitslag aan Mieke ten Eikelder (m.teneikelder@gmail.com) te melden. De CRU zal dan alsnog voor invoer van deze gevallen zorgen.

 

15-7-2013: OC tijdelijk niet beschikbaar

Beste allen, vanavond tussen 21:00-22:00 zal Oracle Clinical tijdelijk niet beschikbaar zijn. Excuses voor het ongemak.

 

4-6-2013: 1250ste inclusie!

Gefeliciteerd Maasstad Ziekenhuis met de 1250ste inclusie. Taart zal snel jullie kant opkomen! op naar de 1500 :)

 

25-5-2013: 1000ste inclusie!

Gefeliciteerd Rijnstate ziekenhuis met de 1000ste inclusie! Er is een heerlijke taart onderweg naar jullie. Het gaat geweldig! Allen dank voor jullie inzet, ga zo door!!!

 

14-3-2013: We zijn over de helft!

Dankzij de geweldige inzet van iedereen zijn we nu over de helft van de te behalen inclusies. Met een record aantal inclusie vandaag van 15 patienten!


 

28-2-2013: 500 ste inclusie een feit!

Gefeliciteerd HAGA ziekenhuis met de 500ste inclusie! Taart zal snel jullie kant op komen. Het gaat geweldig! Allen dank voor jullie inzet, ga zo door!!!

 

24-2-2013: Storing ALEA opgelost

De storing in ALEA is opgelost, u kunt weer allen online randomiseren. Excuses voor het ongemak.

 

23-2-2013: LET OP STORING IN ALEA

Beste allen, helaas is er op dit moment sprake van een storing in ALEA. U kunt patienten randomiseren middels het kop of munt principe. De uitslag kunt u mailen naar: m.teneikelder@gmail.com. We hopen dat de problemen zo snel mogelijk opgelost zijn. Voor vragen neemt u contact op met 06-14368914 Mieke ten Eikelder.

 

20-2-2013: Filling instructies eCRF

Beste allen, de Filling instructies voor het invoeren van de eCRFs staan online onder het kopje FAQ. Er wordt hier nog een appart kopje voor aangemaakt

 

12-2-2013: Eindelijk is het dan zover: het eCRF is online!!!

We begrijpen volkomen dat iedereen ontzettend druk is maar toch zou ik jullie willen verzoeken zo snel mogelijk te beginnen met het online invoeren van de CRFs. De DSMB heeft besloten dat wij in principe na 300 inclusies een interim analyse zullen uitvoeren. Dankzij al jullie geweldige inzet zitten we nu half februari al op bijna 450 inclusies. Dit houdt helaas ook in dat het erg belangrijk is de CRFs in te voeren zodat de interim analyse zo snel mogelijk kan plaatsvinden. Iedereen die nog geen wachtwoord heeft voor Oracle Clinical kan mij een mail sturen: m.teneikelder@gmail.com

 

10-1-2013: 250 ste inclusie een feit! Klik hier voor de foto: 250ste inclusie

Gefeliciteerd IKAZIA ziekenhuis met de 250ste inclusie! Taart zal snel jullie kant op komen. Na de nodige problemen met lokale goedkeuringen in de deelnemende centra beginnen de inclusies nu goed te lopen!!

 

Allen dank voor jullie inzet en op naar de 500ste inclusie 

 

22-10-2012: Verkeerde invoer ALEA / spookrandomisaties

Een aantal randomisaties via ALEA lijken per ongeluk verkeerd aangemaakt te zijn. De initialen en geboortedatum zijn bijvoorbeeld identiek aan die van een andere pati´┐Żnt in hetzelfde centrum. Het kan natuurlijk gebeuren dat er iets mis gaat met randomiseren of dat iemand wat zit te oefenen en per ongeluk alles opslaat. Alleen geven deze registraties een onjuist beeld van de inclusie en wordt er straks voor het invullen van de CRF´┐Żs wellicht gezocht naar pati´┐Żnten die niet blijken te bestaan. Daarom het verzoek om een mailtje met het pati´┐Żntnummer en de geboortedatum te sturen naar probaat2@studies-obsgyn.nl of m.teneikelder@gmail.com als er iemand ten onrechte of verkeerd geregistreerd is. De onterechte registratie kan dan verwijderd worden.

 

18-7-2012: Eerste inclusie een feit! Dank aan iedereen in het AMC

Vandaag is de eerste patient geincludeerd in het AMC! Een prachtige mijlpaal in de studie. Dank aan iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt en op naar meer includerende centra!

 

20-4-2012: Vernieuwde documenten online

Sinds vandaag zijn alle up to date documenten online te vinden. Tevens kunt u onder documenten een voorbeeld opstartpraatje vinden en de onderzoeksverklaring. Het is nog even wachten op de METC goedkeuring en dan kunnen we snel van start!

 

7-12-2011: Update verwachte startdatum

Na lang wachten is het dan eindelijk zover: op1 maart 2012 zal de PROBAAT-II studie van start gaan. Het LUMC verwacht eind februarie/begin maart de misoprostol tabletten klaar te hebben. De studiemedicatie zal naar de deelnemende centra worden opgestuurd voor start deelname. Eind december 2011 is het nieuwe protocol op de site te vinden.

 

10-8-2011: studie medicatie

Na overleg is er besloten dat de PROBAAT-II een officiele medicatiestudie zal worden. Het LUMC zal zorgdragen voor de tabletten misoprostol voor alle deelnemende centra. We zijn nu nog druk bezig alles te regelen hiervoor. Zodra het rond is zal er een nieuw protocol met alle toebehoren online verschijnen .

 

Mieke ten Eikelder, arts onderzoeker PROBAAT-II

06-14368914/ probaat2@studies-obsgyn.nl