Welkom op de OPTIMIST pagina

Optimisation of cost effectiveness through individualised FSH Stimulation dosages for IVF treatment / the OPTIMIST trial

 

METC UMC Utrecht 10-273/ NTR2657/ ZonMw 171102020/ NL 32902.041.10

 

Nieuws

 

oktober 2017
De resultaten van de OPTIMIST studie zijn bekend:

Main: Voor vrouwen met een regelmatige menstruatiecyclus die hun eerste IVF/ICSI behandeling starten leidt een standaard dosis van 150 IU/dag tot vergelijkbare zwangerschapsuitkomsten en is tevens goedkoper dan een hormoondosering aangepast op de eierstok reserve. 

RCT1: Voor vrouwen met een regelmatige menstruatiecyclus en een verwachte lage eierstok respons die starten met hun eerste IVF/ICSI behandeling leidt een hogere hormoondosering (450/225 IU) niet tot een verbetering van de zwangerschapsuitkomsten, terwijl het wel duidelijk meer kosten met zich meebrengt dan een standaard hormoondosering (150 IU).

RCT2: Voor vrouwen met een regelmatige menstruatiecyclus en een verwachte overmatige eierstok respons die starten met hun eerste IVF/ICSI behandeling leidt een lagere hormoondosering (100 IU) tot gelijke zwangerschapsuitkomsten, meer cancels in de eerste cyclus, een lagere kans op ovarieel hyperstimulatie syndroom en gelijke behandelingskosten in vergelijking tot een standaard dosering (150 IU).

Links: here, here, here

 

03 oktober 2017

De OPTIMIST papers zijn nu officieel geaccepteerd voor publicatie in Human Reproduction! Over een aantal weken verschijnt er een drieluik bestaande uit de overall strategy analyse, predicted poor responder RCT en predicted hyper responder RCT. Wij zijn onwijs trots op het behaalde resultaat en willen alle deelnemers en professionals bedanken die hieraan hebben bijgedragen.


06 juni 2016

De checklist en andere benodigde documenten voor de monitoring close-out staan op de website onder het kopje documents. Succes met invullen.

 

14 april 2016

De OPTIMIST studie is geselecteerd voor drie oral presentaties op het jaarlijkse ESHRE congres wat dit jaar gehouden zal worden van 4-6 juli in Helsinki. Een mooie kroon op het harde werken!

 

 

05 oktober 2015

Ik (Charine van Tilborg) ben vanaf heden met zwangerschapsverlof.  Simone Oudshoorn is vandaag gestart als nieuwe arts-onderzoeker en zal mijn taken waarnemen (S.C.Oudshoorn-4@umcutrecht.nl). Iedereen succes gewenst met invoer van de laatste data en tot in 2016!

 

05 mei 2015

De inclusievergoeding voor de OPTIMIST studie is aangepast. Er zijn de afgelopen maanden om die reden geen vergoedingen uitgekeerd. Graag de nieuwe declaratie formulieren gebruiken (zie documents). Verder hebben we bij iedere declaratie een officiele factuur nodig.

 

09 maart 2015

Het is de bedoeling dat we van alle deelnemers weten of ze binnen 18 mnd na randomisatie een levend geboren kind hebben gekregen. Het is mogelijk dat een groot deel van de deelnemers niet meer onder behandeling is in uw centrum ten tijde van de 18 mnd FU datum. Aangezien de ervaring ons leert dat niet alle deelnemers telefonisch bereikbaar zijn, hebben we een 18 mnd FU brief gemaakt. Let op: het is van belang dat de research medewerker  eerst deze lijst aanvult met: studienummer, datum randomisatie + einde FU datum. Er is tevens een lijst beschikbaar voor vrouwen die aan zowel de inSIGHT als de OPTIMIST studie hebben deelgenomen. Deze lijsten staan op de website onder het kopje documents.

 

06 januari 2015

Allereerst de beste wensen voor 2015!

Tevens een bericht omtrent wat aanpassingen met betrekking tot de eCRF manual. Graag appendix II doornemen van eCRF manual 2.0! Er staan belangrijke aanpassingen in. Verder is de vragenlijst uitkomst zwangerschap aangepast ivm een foutieve verwijzing (versie 1.2 staat op e site).

 

23 september 2014

Binnen het consortium is er de afspraak om pas uit te betalen nadat de CRFs compleet zijn. Dit betekent dus als de live birth data zijn ingevoerd of indien er geen zwangerschap is opgetreden zo gauw de 18 mnd FU is bereikt. Er kan dan in 1 keer 200 euro gedeclareerd worden.

Alternatief: We hebben binnen de OPTIMIST besloten dat, gezien de lange FU, centra voor nog niet Ďcompleteí patiŽnten alvast 100 euro mogen declareren (en dan bij het completeren van het CRF de overige 100). Zie het aangepaste declaratieformulier op de website.

14 augustus 2014

Er staat weer een nieuwe eCRF manual op de website (filling instructions, eCRF manual versie 1.9). Er zijn alleen punten aangepast in appendix II. Willen jullie deze nieuwe manual ajb gebruiken?

 

23 april 2014

Er stond een verkeerde verwijzing in de aanvullende vragenlijst zwangerschapsuitkomst. Om die reden heb ik dit nu aangepast en er versie 1.1 van gemaakt. Graag deze nieuwe vragenlijst gebruiken.

 

09 april 2014

Deelnemers kunnen nog tot 5-5-2014 gerandomiseerd worden.

 

08 april 2014

Voor alle deelnemers die zwanger zijn geworden binnen de OPTIMIST studie hebben we nu een aanvullende vragenlijst om meer informatie te verkrijgen over de zwangerschapsuitkomst (zie documents op website). De vragenlijst is bedoeld voor de research medewerkers en heeft betrekking op de laatste (en in sommige gevallen ook de eerste) zwangerschap binnen de OPTIMIST studie.

 

07 april 2014

Er is een bestand beschikbaar waarin staat uitgelegd hoe u uw wachtwoord voor Oracle Clinical kunt wijzigenen. Deze staat onder het kopje filling instructions.

 

01 april 2014

In verband met het onderhoud aan Oracle Clinical, is de verwachting dat de nieuwe url dinsdagmiddag of woensdagochtend weer online bereikbaar is. Echter, er is een kans dat deze pas  in de loop van woensdag weer werkzaam is via de studiewebsite. Daarom gaan we proberen om deze nieuwe url dinsdagmiddag al op de homepage van het Consortium te zetten, zodat Oracle Clinical wel bereikbaar is.

26 maart 2014

Vandaag is de 1500ste deelnemer gerandomiseerd! Iedereen ontzettend bedankt. De counseling kan vanaf nu gestopt worden. Vrouwen die al IC hebben getekend mogen nog gerandomiseerd worden.

 

25 maart 2014

Nog 8 inclusies te gaan en we hebben de 1500 bereikt!

 

03 maart 2014

Nog 58 inclusies te gaan en we hebben de 1500 bereikt! Iedereen heel veel succes gewenst met de eindsprint.

 

17 februari 2014

Het RdGG heeft vandaag haar 1e deelnemer gerandomiseerd. Wij wensen dit centrum veel succes.

 

31 januari 2014

We hebben deze maand met 84 inclusies ons inclusierecord verbroken! Iedereen wederom bedankt voor zijn/haar inzet.  Op naar de 1500!

 

17 januari 2014

Het gaat deze maand ontzettend goed met de OPTIMIST inclusies. We hebben namelijk al 51 deelnemers gerandomiseerd! Hopelijk kunnen we deze maand ons inclusierecord verbreken!Iedereen hartelijk dank.

 

19 december 2013

Het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven heeft vandaag haar 1e deelnemer gerandomiseerd! Wij willen dit centrum heel veel succes wensen.

 

10 december 2013

Er staat een nieuwe Note to File (NTF) op de website onder het kopje documents. Het betreft een aanvulling op de eerder geschreven NTF omtrent discrepanties in de datum van het ondertekenen van de ICs. Het is enkel toegestaan om een discrepantie in onderteken datum te hebben indien de deelnemer eerder heeft getekend dan de onderzoeker/arts/ research medewerker.

Graag aan ieder het verzoek om deze nieuwe NTF in de studiemap te stoppen.

 

04 december 2013

Het eCRF is aangepast! Er zijn velden verwijderd met betrekking tot de obstetrische voorgeschiedenis en de partner informatie. Verder zijn er variabelen die enkel voor de 1e IVF/ICSI cyclus ingevuld dienen te worden. Het is dus erg belangrijk om de nieuwste eCRF manual te lezen (versie 1.8, see filling instructions).

 

01 november 2013

We hebben in de maand oktober met zijn allen 80 deelnemers geincludeerd. Dit is het hoogste maandelijkse inclusie aantal voor 2013! Ieder wederom bedankt voor zijn/haar inzet. Laten we deze stijgende lijn vasthouden. Iedereen weer succes gewenst voor komende maand.

 

29 oktober 2013

Vandaag is de 1200ste deelnemer gerandomiseerd. Iedereen hartelijk dank voor zijn/haar inzet!

 

Wij hopen deze maand ons inclusierecord (> 82) te verbreken, om vervolgens een stevige eindsprint in te zetten! Nog 300 deelnemers te gaan, dus we hebben alle deelnemende centra heel hard nodig.

 

17 september 2013

Vandaag is de 1100ste deelnemer gerandomiseerd! Nog 400 deelnemers te gaan.

 

20 augustus 2013

Beste collega,
 
Tijdens de telefonische VPG vergadering van 12-08-2013 is er gesproken over een interim analyse binnen de OPTIMIST studie. Wij willen jullie hierbij laten weten dat er op dit moment geen reden is om een interim analyse plaats te laten vinden. Wij zullen de gestelde 1500 deelnemers zeker nodig hebben om onze onderzoeksvraag te kunnen beantwoorden. Excuses voor de verwarring.
 
Met vriendelijke groet,
 
De OPTIMIST projectgroep
 

19 augustus 2013

Er is een nieuwe Note to File (NTF) op de website geplaatst (documents). Deze beschrijft dat we binnen de studie akkoord zijn met het feit dat research medewerkers het IC ondertekenen indien zij hiervoor geautoriseerd zijn. Hierbij het verzoek aan alle deelnemende centra om deze NTF van de website te halen en in de ISF te stoppen.

 

07 augustus 2013

Na 2 rustige maanden met betrekking tot het aantal inclusies, gaat deze maand goed van start! Ga zo door.

 

05 augustus 2013

Het aandachtspunten lijstje met betrekking tot de monitor visites is iets aangepast (versie 2). Deze staat op de website onder het kopje documents.

 

01 augustus 2013

Goed nieuws!! De 1000ste OPTIMIST deelnemer is vandaag gerandomiseerd. Wij willen hierbij alle deelnemers en uiteraard ook alle deelnemende centra hartelijk danken voor de geleverde inzet! We hebben met zijn alle een mijlpaal bereikt en mogen trots zijn op ons resultaat. Op naar de 1500!

 

26 juli 2013

Vandaag is de 990ste deelnemer geincludeerd! Nog 10 te gaan en we bereiken de mijlpaal van 1000. Laten we hopen dat we dit deze maand nog gaan halen.

 

23 juli 2013

Het RDGG heeft toestemming van de Raad van Bestuur om met de OPTIMIST studie van start te gaan. Wij wensen dit centrum heel veel succes!

 

10 juli 2013

De inclusieteller staat op 973. Dit houdt in dat we deze maand sowieso de 1000 moeten gaan passeren! Iedereen weer succes gewenst deze maand.

 

In verband met het toevoegen van nieuwe deelnemende centra hebben we vanaf nu een nieuwe versie van het ABR (versie 4) in gebruik. Deze en de betreffende approval letter staan onder het kopje documenten. Verder hebben we de vragenlijst uitkomst zwangerschap aangepast door de geboortedatum eraan toe te voegen (versie 1.2). Deze nieuw documenten horen in de ISF gestopt te worden.

 

Daarnaast is de eCRF manual weer iets veranderd (versie 1.6). Kijk er goed naar, want er kunnen meerdere items worden overgeslagen (bv. specificatie natuurlijke cryo cyclus). Deze is te vinden onder het kopje filling instructions. We zijn ermee bezig om dit in het eCRF zelf aan te passen zodat het niet meer ingevuld kan worden.

 

28 juni 2013

Het Amphia ziekenhuis heeft goedkeuring van de Raad van Bestuur. Wij wensen dit centrum heel veel succes!

 

26 juni 2013

Het WZA heeft hun 1e OPTIMIST deelnemer geincludeerd! Wij willen dit centrum veel succes wensen met de verdere inclusies.

 

21 mei 2013

De VCM processed (IVF cycli) hoeft niet meer ingevuld te worden in het eCRF. De eCRF manual is om deze reden aangepast naar versie 1.5. Graag de meest recente versie gebruiken.

 

06 mei 2013

We hebben het studieprotocol aangepast met betrekking tot de SAE/AEs (protocol versie 5.3, 11 maart 2013). Deze is recent goedgekeurd en staat, samen met de betreffende goedkeuringsbrief, op de website. Hierbij het verzoek om deze documenten in de ISF te stoppen.

 

01 mei 2013

De maand april hebben we met 72 inclusies afgesloten. Helaas niet zoveel deelnemers als we aan het begin van de maand gedacht hadden. De teller staat momenteel op 830 inclusies, nog 670 te gaan. Succes weer deze maand!

 

15 april 2013

De 800ste deelnemer is vanmorgen in het Maasstad Ziekenhuis geincludeerd.

 

12 april 2013

Het gaat ontzettend goed met de inclusies! We hebben deze maand al 42 deelnemers geincludeerd! Nog 1 deelnemer te gaan en we hebben de 800ste inclusie. Allen hartelijk dank!

 

10 april 2013

Hierbij een medeling met betrekking tot de weigeraars. Het is belangrijk dat deze ook worden bijgehouden in het randomisatie systeem.

 

03 april 2013

Wederom hebben we vandaag veel deelnemers geincludeerd! Als we deze maand zo door gaan kunnen we zelfs 100 deelnemers/maand halen. Iedereen dank en ga zo door.

 

02 april 2013

We hebben de maand maart met 71 inclusies afgesloten! Allen hartelijk dank. Laten we deze stijgende lijn doorzetten en streven naar > 80 inclusies/maand. 

 

April begint gelijk goed, aangezien de teller al op 7 inclusies staat! Ga zo door. 

  

29 maart 2013

Vandaag is de 1e inclusie in het Tergooi Ziekenhuis gevallen! Wij wensen dit centrum veel succes met de verdere inclusies.

 

28 maart 2013

Vandaag heeft de Isala klinieken de 750e deelnemer geincludeerd! We hebben dus wederom een mijlpaal bereikt. Allen hartelijk dank voor de geleverde inzet.

 

27 maart 2013

We zijn bijna op de helft van het benodigde aantal inclusies! Nog 4 inclusies te gaan en dan hebben we 750 deelnemers. Het zou super zijn als we in maart deze mijlpaal bereiken. Allen dank voor de geleverde inzet.

 

De aangepaste PIF/IC is op de website geplaatst. We hebben ervoor gekozen deze toch een ander versie nummer te geven. Het betreft dus vanaf nu versie 4.1 .

 

20 maart 2013

Beste collega's,

 

Hierbij nog even een bericht met betrekking tot het gebruik van rFSH en uFSH in het kader van de OPTIMIST studie. De meeste centra zijn gestart met het gebruik van rFSH en het is zeker de bedoeling om, gezien het behoud van homogeniteit in onze dataset, hiermee door te gaan. Daarnaast maakt het gebruik van rFSH het makkelijk om de doseringen in te stellen en de eventuele doseerstappen die het protocol toelaat te maken. Het is dus niet de bedoeling dat er wordt overgegaan op uFSH. Mochten er vragen zijn neem dan contact op met ctilborg@umcutrecht.nl .

 

Groeten Charine van Tilborg, namens de OPTIMIST projectgroep

 

07 maart 2013

Vandaag is de 700ste deelneemster geincludeerd! Deze maand gaan we als het goed is de 50% van het totale aantal benodigde inclusies halen. Ieder bedankt voor de geleverde inzet.

 

01 maart 2013

Het Diakonessenhuis te Utrecht maakt een flitsende start! Vandaag al hun 1e randomisatie. Wij wensen dit centrum heel veel succes.

 

27 februari 2013

Het Diakonessenziekenhuis te Utrecht heeft al de eerste toestemmingsverklaringen binnen! Dat belooft veel goeds. Wij wensen dit centrum succes met de studie.

 

21 februari 2013

De handleiding van het eCRF is weer iets aangepast. De wijziging heeft betrekking op het berekenen van de subfertiliteitsduur. Graag de nieuwe versie (versie 1.4) gebruiken.

 

01 februari 2013

De maand januari hebben we met 69 inclusies afgesloten. We hebben gezien de maand december een flinke stijgende lijn ingezet. Allen dank voor zijn/haar inzet. Het is erg belangrijk dat we vanaf februari minimaal 80 deelnemers per maand includeren om te zorgen dat we op tijd ons inclusie aantal van 1500 hebben bereikt. We hebben eerder laten zien dat we dit aantal kunnen halen en met zoveel enthousiaste deelnemende centra moet het zeker gaan lukken!

 

18 januari 2013

De handleiding voor het eCRF is weer iets aangepast. De wijziging betreft het stuk over de semen analyse. De nieuwe versie staat op de website onder het kopje filling instructions (versie 1.2). Graag de nieuwe versie gebruiken.

 

18 januari 2013

Goed nieuws! Vandaag is in het Jeroen Bosch Ziekenhuis de 600e deelnemer geincludeerd. Nog 900 te gaan. Wij willen alle deelnemende centra nogmaals hartelijk danken voor hun inzet.

 

 

21 december 2012

Beste allen,

 

Ik heb een minimale wijziging aangebracht met betrekking tot de SA in de eCRF handleiding. Er staat nu dus een nieuwe versie (versie 1.1 21dec2012) op de website onder het kopje filling instructions. Deze aub gebruiken bij het invullen van het eCRF.

 

Verder wil ik jullie allemaal ontzettend bedanken voor de goede inzet met betrekking tot onze studie in het jaar 2012! Ik hoop in 2013 wederom op jullie inzet te kunnen rekenen zodat we in dat jaar ons benodigde aantal inclusies behalen (nog 955 te gaan).

 

Ik wens jullie alvast fijne feestdagen en een goed 2013!

 

Groeten

 

Charine van Tilborg, namens de OPTIMIST projectgroep

 

18 december 2012

De handleiding voor het invullen van het eCRF is te vinden onder het kopje filling instructions. Lees deze goed door voordat u begint met het invullen. Appendix 2 bevat uitleg over het OPTIMIST specifieke gedeelte. Indien er vragen zijn hoor ik het graag terug.

 

13 december 2012

Gister hebben we tijdens de OPTIMIST bijeenkomst in het WKZ een presentatie gehad van Julius Clinical met betrekking tot GCP en monitoring. De presentatie staat op de website onder het subkopje documents, presentaties. Altijd handig om deze nog een keer door te nemen en aan collega's in jouw centrum, welke ook met de studie werken, te laten zien. Allen dank voor jullie aanwezigheid.

 

27 november 2012

We hebben vandaag het maximale aantal OPTIMIST inclusies per maand overschreden. We hebben nog enkele dagen te gaan en we hebben er al 73! Allen dank voor jullie inzet en op naar de 100/maand.

 

22 november 2012

We hebben vandaag de 500ste deelnemer geincludeerd! Allen hartelijk dank voor jullie inzet.

 

20 november 2012

Het Maasstad Ziekenhuis heeft vandaag haar eerste deelnemer gerandomiseerd. De inclusieteller staat nu op 493. Het Maasstad Ziekenhuis is het 20e includerende centrum. Wij wensen dit centrum veel succes met de verdere inclusies.

 

08 november 2012

Het St Franciscus Gasthuis heeft vandaag haar eerste deelnemer gerandomiseerd. De inclusieteller staat nu op 467! Het SFG is het 19e includerende centrum. Wij wensen dit centrum veel succes met de verder inclusies.

 

22 oktober 2012

We gaan binnen de OPTIMIST studie samenwerken met Roche Diagnostics. Om die reden zijn er nieuwe documenten op de site gezet (protocol versie 5.2, ABR versie 3, monitoring plan versie 3, PIF versie 4). Het is belangrijk dat de nieuwe PIF vanaf nu wordt gebruikt. Voor alle vrouwen welke al aan de studie deelnemen dienen we opnieuw IC te vragen met betrekking tot de samenwerking met Roche. Deze vrouwen moeten dus opnieuw benaderd worden met de vraag de nieuwe PIF te lezen en het daarbij behorende IC te tekenen. Wij vragen de centra om een bestand bij te houden met daarin een overzicht welke deelnemers het nieuwe IC hebben ondertekend. Tevens is het goed om hierin bij te houden of er wel/geen toestemming voor opslag van het lichaamsmateriaal wordt gegeven. De goedkeuringsbrief van de METC Utrecht met betrekking tot dit amendement zal naar de research medewerkers gestuurd worden met het verzoek deze te filen in de studiemap.

 

Het eCRF is hopelijk deze maand gereed voor gebruik. Er zal binnenkort gestart gaan worden met monitoring. Hierover volgt nog nader bericht.

 

16 oktober 2012

Het gaat deze maand ontzettend goed met de OPTIMIST studie! We hebben nu al 36 inclusies. Dit is bijna net zoveel als het totaal van vorige maand. De teller staat op 413. Allen dank voor jullie inzet. Laten we ons record deze maand verbreken!

 

03 september 2012

In de maand augustus hebben we 71 deelnemers geincludeerd! Dit is ons record. De inclusieteller staat daarmee op 329. Allen hartelijk dank voor jullie inzet.

 

27 augustus 2012

Vandaag heeft het Maastricht UMC haar 1ste deelneer geincludeerd. De inclusieteller staat nu op 314. Wij wensen dit ziekenhuis veel succes met de verdere inclusies.

 

17 augustus 2012

We hebben vandaag de 300ste deelnemer geincludeerd! Allen hartelijk dank hiervoor. Het gaat deze maand ontzettend goed. We zijn net over de helft van de maand en hebben al 42 deelnemers geincludeerd! Laten we zo doorgaan.

 

15 augustus 2012

Het Rijnstate Ziekenhuis heeft vandaag haar eerste deelnemer geincludeerd. De inclusie teller staat nu op 289!  Wij wensen dit ziekenhuis veel succes met de verdere inclusies.

 

Het gaat deze maand ontzettend goed met includeren. Allen hartelijk dank voor de inzet. Laten we op deze voet doorgaan zodat we aan het einde van de maand 300 inclusies hebben behaald!

 

13 augustus 2012

Het UMC St. Radboud heeft vandaag haar eerste deelnemer geincludeerd. De inclusie teller staat nu op 284! Wij wensen het centrum veel succes met de verdere inclusies.

 

04 augustus 2012

Het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg heeft haar eerste deelnemer geincludeerd. Hartelijk dank! Wij wensen het centrum veel succes met de verdere inclusies.

 

01 augustus 2012

Wederom goed nieuws voor de OPTIMIST studie! We hebben in de maand juli 53 deelnemers geincludeerd. Dit is tot nu toe ons record! De teller staat op 261. Dank aan alle includerende centra voor jullie inzet.

 

17 juli 2012

Goed nieuws voor de OPTIMIST studie! Er zijn deze maand al 4 centra die hun 1e deelnemer hebben kunnen includeren. Heel veel succes gewenst voor het UMC Groningen, VU Medisch Centrum Amsterdam, Isala Klinieken Zwolle en het OLVG Amsterdam.

 

Daarnaast is er toestemming gekregen om met de studie van start te gaan in het St Franciscus Gasthuis te Rotterdam. Veel succes.

 

27 juni 2012

Vandaag is de 200ste patient geincludeerd! Goed werk. Een ieder bedankt voor zijn/haar inzet.

 

20 juni 2012

BELANGRIJK: de vragenlijst 'uitkomst zwangerschap' moet retour worden gestuurd naar het centrum waar de patient de behandeling krijgt en dus niet naar het UMCU. Op de vragenlijst stonden de contactgegevens van prof. Broekmans. Om verwarring te voorkomen hebben we dit aangepast. Het aangepaste document is te vinden op de 'documenten pagina' onder het kopje 'vragenlijst NIEUW'. De laatste pagina in het document betreft de vragenlijst uitkomst zwangerschap.

 

Zou u de contactgegevens van de lokale hoofdonderzoeker willen toevoegen in het document en deze vragenlijst willen gebruiken? Onze excuses voor het ongemak! 

 

19 juni 2012

Er zijn een tweetal goede berichten voor de OPTIMIST studie:

 

1) Vandaag zijn de eerste inclusies gevallen in het Gemini en st. Antonius ziekenhuis. Heel veel succes!

2) Daarnaast is er toestemming gegeven voor start van de studie in het Diakonessenhuis Utrecht en het Maasstad ziekenhuis. 

 

18 juni 2012

Er is een stroomdiagram beschikbaar voor doseringen binnen de OPTIMIST studie. Hierop is weergegeven welke dosis aanpassingen er onder welke voorwaarden binnen het protocol worden toegestaan. U kunt dit stroomdiagram (OPTIMIST stroomdiagram dosering versie 1 juni 2012) vinden op de OPTIMIST website onder het kopje Documents.
 
 

15 juni 2012

Wij willen u aandacht vragen voor het volgende: de huisartsenbrieven van de OPTIMIST zijn nu ook op de website geplaatst onder het kopje 'documents'. Zou u deze willen op sturen naar de huisartsen van nieuw deelnemende patient. Bij voorbaat dank!

 

12 juni 2012

In maar liefst 3 centra zijn de eerste inclusies gevallen. We wensen de nieuw includerende centra: SLAZ, Meander MC en het MUMC heel veel succes!

 

22 mei 2012

Deze week is er wederom goed nieuws voor de OPTIMIST studie.

Vandaag is de 150ste patient geincludeerd! Een ieder bedankt. De OPTIMIST studie heeft een duidelijke sprong voorwaarts gemaakt in mei.

Daarnaast heeft het VU medisch centrum toestemming gekregen om van start te gaan. Heel veel succes!

 

16 mei 2012

Bij dezen een nader bericht met betrekking tot het HCG-criterium: 3 follikels > 16 mm, welke in het protocol staat. Dit is een richtlijn voor de minimale follikel diameter waaraan de grootste follikels  moeten voldoen om HCG af te spreken. Er hoeft dan niet direct een punctie afgesproken te worden. De follikels mogen dus nog verder doorgroeien.

 

 

4 mei 2012

Ook het Jeroen Bosch ziekenhuis heeft de eerste OPTIMIST patiŽnt gerandomiseerd. De stijgende lijn wordt doorgezet!!

 

 

3 mei 2012

Het Gelre ziekenhuis heeft vandaag de eerste twee OPTIMIST patienten gerandomiseerd!! Goed werk! De inclusieteller komt hiermee op 120 patienten.

 

 

13 april 2012

Goed nieuws op vrijdag de 13e: zojuist heeft het EMC de 100ste deelnemer in de OPTIMIST studie gerandomiseerd! Goed werk! Dank aan de centra (AMC, EMC, MMC en UMCU) die het behalen van deze mijlpaal hebben gerealiseerd. Op naar de benodigde 1500 deelnemers. Laten we de stijgende lijn van de afgelopen maanden doorzetten en, door participatie van nog meer centra, steiler maken!

 

18 januari 2012

 

Een drietal goede berichten voor de OPTIMIST trial

1) De 1e randomisaties van het AMC en Maxima zijn een feit!

2) De Isala klinieken, het UMCG, het Gelre en het OLVG starten deze maand

3) De online randomisatie module zal vandaag in productie gaan!  Een instructie vinden jullie op de documents page. De reguliere consortiuminlogs kunnen per centrum gebruikt worden.

Deze week is met de notulen van de maandelijkse vergadering een actielijst meegestuurd met aandachtspunten voor de verschillende klinieken. Graag uw aandacht hiervoor zodat we ook vlot in andere klinieken kunnen gaan starten. 

 

 

30 december 2011

 

Beste allen,

Als nieuwe collega zou ik me graag even voor willen stellen. Na het behalen van mijn artsenbul in december zal ik, Charine van Tilborg, per 1 januaristarten als arts-onderzoeker in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Tijdens mijn opleiding geneeskunde is er een grote interesse ontstaan voor de gynaecologie en obstetrie. Als gevolg hiervan heb ik een extra verdieping gedaan binnen de voortplantingsgeneeskunde bestaande uit kliniek en onderzoek onder leiding van Dr. A.M.E. Bos en Prof. Dr. F.J.M. Broekmans. Tijdens deze periode ben ik geŽnthousiasmeerd voor een promotietraject. Iets waar ik ontzettend naar uit zie om mee aan de slag te gaan.De focus van mijn promotie zal gericht zijn op ovariŽle reserve en geÔndividualiseerde ovariŽle hyperstimulatie bij IVF en ik zal dan ook de OPTIMIST-trial gaan leiden. Het komende jaar ben ik tevens werkzaam in het Erasmus Medisch Centrum, waar ik werkzaamheden van een arts-onderzoeker en fertiliteitsarts verricht

Ik wens jullie allen een goede jaarwisseling en laten we toosten op een vruchtbare samenwerking!

Groet,

Charine van Tilborg

ctilborg@umcutrecht.nl

 

 

23 december 2011

Intussen is er voor 5 klinieken positief nader oordeel afgegeven en voor nog eens 6 lokale goedkeuring. De teller staat monocenter nu op 50 van de benodigde 1500 inclusies. We hopen dat we die teller in 2012 flink kunnen laten oplopen! Hartelijk dank aan iedereen die zich in 2011 voor de OPTIMIST trial heeft ingezet. Fijne feestdagen en de beste wensen voor 2012!

 

 

29 november 2011

Er is intussen goedkeuring voor 9 klinieken. We hopen dat vanuit de andere klinieken vlot goedkeuring komt zodat we kunnen streven naar 10 includerende klinieken voor het einde van 2011.

 

De website is geupdate. Op de 'documents' pagina vind je de patienteninformatie per centrum.

 

Ook de presentaties zijn geupdate waarbij er een praatje is voor de OPTIMIST alleen en een 'all-in' praatje voor klinieken die ook in de inSIGHT participeren. Let op: bij de inSIGHT zijn er twee opties: klinieken die alleen hysteroscopie verrichten en klinieken die vooraf ook een SIS echo maken. Bij de OPTIMIST trial zijn een aantal dia's over Good Clinical Practice en Monitoring toegevoegd zodat voor alle centra duidelijk is wat er van hen gevraagd wordt.

 

 

20 september 2011

Het monitoringsdocument staat op de website. In dit document kan men lezen welke minimale eisen aan de OPTIMIST studie worden gesteld. Op verzoek van de toetsende METC zullen er meerdere monitoringsmomenten zijn: een initiation visit, een close out visit en verder minimaal 1 bezoek per jaar. Deze monitoring wordt vanuit Utrecht geregeld en de bezoekdatum zal uiteraard in overleg met het participerende centrum worden gekozen.

Ook is een formulier voor verslaglegging van de AFC aan de website toegevoegd. Een verzoek aan de participerende centra om ten tijde van de AFC echo dit verslag in te vullen en te bewaren in de studiemap.

 

Stand van zaken lokale indieningen

13 juli 2011

Intussen zijn de METC indieningen in de 16 deelnemende centra verricht. Momenteel wachten wij nog op goedkeuring, voordat de studie ook in andere centra kan starten.

 

 

Mei 2011

De eerste patiŽnten zijn in het UMC Utrecht gerandomiseerd.