Dutch Consortium for Healthcare Evaluation in Obstetrics and Gynaecology NVOG Consortium
Onze patienten-website over de onderzoeken: www.watverwachtu.nl.
Login for members:
Name:
Password:
Create new
 Agenda
You can find us on twitter, facebook and LinkedIn. Download the 'Zakkaartjes'-app!

               
Please send updates about your studies for our facebook, twitter, linkedin and consortium website.
 

Kwaliteitssysteem NVOG Consortium 2.0

Het NVOG Consortium 2.0 streeft steeds naar het optimaliseren van de kwaliteit en veiligheid van onze projecten en werkwijze. Daarvoor is een kwaliteitssysteem ontwikkeld dat o.a. de volgende componenten bevat:

Trial bureau
Het Trialbureau is een vast aanspreekpunt voor alle betrokkenen binnen het netwerk. 

GCP certificering
Het NVOG Consortium streeft ernaar dat alle arts-onderzoekers, (lokale) hoofdonderzoekers en research medewerkers betrokken bij klinische studies binnen het NVOG Consortium getraind zijn in WMO-GCP of BROK gecertificeerd zijn. Het Trialbureau inventariseert de certificering van alle medewerkers en attendeert hen op het volgen van een cursus en/of herregistratie.

Het is mogelijk de WMO/GCP cursus volledig online te volgen en zo op efficiŽnte wijze een erkend GCP certificaat tebehalen. Daarnaast is het mogelijk om de herregistratie WMO/GCP online te volgen. Het Trialbureau biedt alle onderzoekers en research medewerkers betrokken bij studies van het NVOG Consortium 10% korting aan op de onlineWMO/GCP training en herregistratie van GCP Central (www.gcpcentral.com). Neem contact op met het Trialbureau om de kortingscode te krijgen. Je koopt de training eenvoudig online via de GCP leeromgeving (www.mygcp.nl).

Site specifiek monitorplan
Voor het handhaven van de kwaliteit van studies is monitoring noodzakelijk. Monitoring van Consortium 2.0 studies is ingericht op ziekenhuisniveau (=site specifiek), volgens het site specifiek monitorplan. Binnen dit plan worden site introduction visits en on site evaluation visits uitgevoerd. Self assessment checklists vinden plaats bij de start en aan het einde van de studie.

Standard Operating Procedures (SOPS) en Templates

Het NVOG Consortium beschikt over een uitgebreid systeem van Policies en SOPs met bijbehorende werkinstructies, forms en templates waarin alle uitvoerende processen zijn vastgelegd. Deze SOPs zijn openbaar toegankelijk via de website van het NVOG Consortium.

Data Safety Monitoring Board
Het NVOG Consortium beschikt over een onafhankelijke en deskundig Data Safety Monitoring Board (DSMB). De aandacht gaat daarbij uit naar het garanderen van de veiligheid van de proefpersonen, en naar het bewaken van de inclusie en kwaliteit van de uitvoering van het onderzoek.

Methodologische ondersteuning
Vaste methodologen zien van begin tot eind toe op de verschillende methodologische aspecten van de projecten

Datamanagement

Dataverzameling wordt centraal gecoŲrdineerd binnen het NVOG Consortium 2.0. Van alle startende studies is het eCRF beschikbaar voorafgaand aan de start van de studie. Vanwege de centrale dataverzameling is monitoring (ook) op afstand mogelijk.