Fluxim

Hemorrhagia postpartum:  an implementation study on the NVOG guidelines and MOET instructions

Welcome to the Fluxim website

  

 


March 2014: Poster presentation SGI congres Florence,  for PDF click  here SGI2014

 

Februari 2014:  poster presentation  SMFM

Maart 2012

Fluxim Take 2 is van start gegaan in het Radboud. Implementatie strategie op maat is ontwikkeld aan de hand van de voorlopige resultaten huidige zorg onderzoek. Belangrijkste items hierin zijn gericht op kennis, overdracht en communicatie verbetering.

Maasziekenhuis Boxmeer en het Maxima medisch centrum volgen snel.


November Nieuws!!

 

De CRF nummering op de website is in werking getreden. Het is de bedoeling dat iedere patient die gevraagd wordt een nummer krijgt. Aanmelden op de website kan via de bekende inlogcodes (kleine letters). Daarnaast is het de bedoeling dat het informed consent blad ingevuld wordt als bekend is of de patient wel of niet meedoet. Uiteindelijk zal de gehele CRF (via een online vragenlijst) alleen ingevuld moeten worden bij de 25 filmpjes.

   

Flowchart en handleiding researchmedewerkers is aangepast, zie inclusies en documenten.

 

Inclusies mogen ook plaatsvinden op de vk, weliswaar de patienten die ingeleid worden of beginnend in partu zijn.


Okt '10

 

Barriere analyse: Het derde deel 'meting huidige zorg" is van start gegaan. Het eerste focusgroepinterview (verpleegkundigen) heeft plaats gevonden in Utrecht. Het was een leuke maar met name zeer boeiende discussie geweest met heerlijke koeken erbij. Onze dank aan Anika, Marin, Herma, Monique, Diana, Tineke, Siebylla, Harvey en Cecile, verpleegkundigen die vanuit heel Nederland zijn afgereisd hiervoor.

 

De volgende focusinterviews staan gepland voor de gynaecologen op 11 november en arst-assistenten op 12 november in Papendal. Op 17 november is het de beurt aan de tweede lijns verloskundigen.

 

Als laatste zal er 1 op 1 interviews plaats gaan vinden met patienten die massaal gereageerd hebben op oproepen in verschillende fora.

 

 

Inclusies UMC Maastricht is klaar in 5 maanden tijd.  Bedankt aan alle medewerkers en patienten die hun bijdrage geleverd hebben en een extra bedankje aan Cecile, Katinka en Monique, de research medewerkers voor hun enorme inzet. Klasse Maastricht!


Sept '10

 

Fluxim in het nieuws:

 

NOS radio 1 en BNR radio interview en de onderstaande stukken in het Radbode , De Telegraaf, Parool, NU, Trouw etc

 

 

             


Aug '10

 

Oral presentation: Guidelines International Network (GIN) Conference 2010, August 2010, Chicago.  (Bekijk powerpoint presentatie onder documenten)

 

 

3 abstracts under review: Society Maternal Fetal Medicine (SMFM) annual meeting februari 2011 (zie documenten)

  • Assessment of current care on post partum hemorrhage, using video images of the third stage
  • Organization of care in post partum hemorrhage: aspects to improve
  • Poor adherence to guidelines on post partum hemorrhage: identification of barriers


Juli '10

Start inclusie Maxima Medisch Centrum Veldhoven

 

Publicatie Abstract: Development of guideline-based quality indicators for post partum hemorrhage (PPH) to improve quality of care in  Otolaryngology-Head and Neck Surgery ter behoeve van een oral presentation op Guidelines International Network (GIN) Conference 2010, August 2528, 2010, Chicago

 

Inclusie UMC St Radboud is afgerond in 4 maanden tijd. Totaal 37 filmpjes. Bedankt aan iedereen van het team en vooral aan de patienten die mee hebben gedaan aan de studie in Nijmegen.


Mei '10

Start inclusie Maastricht  Universiteit Medisch Centrum


Maart '10: Ook elders is er aandacht voor de studie Fluxim

Start inclusie Radboud Ziekenhuis. De eerste inclusie (film)  is in de eerste week start studie gemaakt door AIOS Sabrina Lince. De meeste patienten op de poli zijn gevraagd door AIOS Dennis van Hamont. Bedankt allebei en het team op de VK. 

 


Februari '10

Ingezonden brief; Hoe verbeteren wij de zorg omtrent Haemorrhagia post partum in Nederland

NTOG, vol 123, feb 2010 (zie documenten)


Januari '10

Publicatie 'Study-protocol' in de BMC Pregnancy Childbirth (zie documenten)

 


Oktober '09

Informatie voor participerende ziekenhuizen (format brieven medewerkers ziekenhuizen, OR en Raden van Bestuur) staan op de website onder documenten.

 


Augustus '09

Finale ronde opmaak kwaliteitsindicatoren is geweest. Kernset indicatoren gaan omgezet worden in CRF's

 


Juni '09:

Op het gynaecongres voor het feest vond een consensus bijeenkomst van de expertpanel plaats in een prachtige skybox van het stadion Galgenwaard met uitstekend resultaat.

 


Mei '09:      

De potentiele indicatoren zijn opgesteld uit de NVOG richtlijn en MOET handleidingboek hoofdstuk 16. Deze zijn opgestuurd ter scoring naar de leden van het expertpanel.

 


April '09:

Een Pilot met verschillende camera's is verricht waarbij er goed gekeken is naar de handzaamheid, beeld en geluid. We zijn erg tevreden over de keuze van een webcam.  De webcam's zullen geplaatst gaan worden in ieder participerend ziekenhuis en zullen na de inclusieperiode van het eerste deel van het onderzoek in bezit blijven van de participerende ziekenhuizen.


Januari '09: Start voorbereidingen studie fluxim