DIGITAT WEBSITE

 

Augustus 2012

Abstract gesubmit voor SMFM 2013 in San Francisco:
Post-natal catch-up growth after suspected intra-uterine growth restriction at term.


Mei 2012

Twee nieuwe publicaties:

Neonatal morbidity after induction vs, expectant management in intra-uterine growth restriction at term: a subanalysis of the DIGITAT-RCT
(link: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22342897)

'Effects on (neuro)developemental outcome at 2 years of age of induced labor compared with expectant management in intra-uterine growth restricted infants - long term outcomes of the DIGITAT-trial'
(link: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22444791)


 

februari 2012

Mondeling presentatie 'Effects on (neuro)developemental outcome at 2 years of age of induced labor compared with expectant management in intra-uterine growth restricted infants - long term outcomes of the DIGITAT-trial' bij SMFM 2012 in Dallas!


November 2011

Publicatie over kwaliteit van leven in de DIGITAT-studie:

Maternale health-related quality of life ater induction of labor or expectant monitoring in pregnancy complicated by intrauterine growth retardation beyond 36 weeks.
(link: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21468753)


29 september 2011

Het abstract 'Effects on (neuro)developemental outcome at 2 years of age of induced labor compared with expectant management in intra-uterine growth restricted infants - long term outcomes of the DIGITAT-trial' is geselecteerd voor een oral presentatie voor SMFM februari 2012 in Dallas! 


februari 2011

Posterpresentatie neonatale follow-up d.m.v.MAIN-score in San Fransisco, SMFM 2011


23 december 2010

10 jaar hard samenwerken aan Digitat heeft geresulteerd in een prachtige publicatie in de British Medical Journal! Wij willen alle research medewerkers, onderzoekers, gynaecologen en patienten bedanken voor hun inzet! U kunt het artikel via onderstaande link lezen.

Met de beste wensen voor een fantastisch 2011!

http://www.bmj.com/content/341/bmj.c7087.full.html

 


28 september 2010

Het abstract van Neonatal morbidity after induction vs. expectant monitoring in at term growth restriction (DIGITAT trial) is geaccepteerd voor posterpresentatie voor de SMFM San Fransisco 2011. 


23 augustus 2010

De secundaire analyse van neonatale uitkomsten van de kinderen geboren in de Digitat studie zijn dmv een abstract gesubmit voor de SMFM San Fransisco 2011.


4 februari 2010

Presentatie van DIGITAT in Chicago vindt groot gehoor. Groot publiek vindt uitkomsten van de studie interessant en van belang voor hun dagelijkse praktijkvoering.

Via onderstaande link kunt u de presentatie bekijken:

presentatie SMFM Chicago 4/2/2010


4 februari 2010

Digitat studie wordt gepresenteerd op SMFM in Chicago. Als vierde plenaire presentatie, een fantastische prestatie! Onthaald als fantastische trial die veel invloed zal hebben op "daily practice", ook in de USA. Samen met alle andere posters en presentaties kunnen we een goede indruk van het consortum achter laten.


16 november 2009

Digitat abstract is geaccepteerd voor plenaire oral presentation op 4 februari 2010 op de internationale SMFM bijeenkomst Chicago!

De datainvoer van DIGITAT is nu bijna 100% compleet. Zodra we deze data compleet en definitief kunnen analyseren zal er een bericht met de definitieve resultaten volgen via de website.


Op 27 mei 2009 vindt het Digitat symposium plaats met presentatie van de de eerste resultaten van de studie, aanmelden kan via de wbsite van het consortium: http://www.studies-obsgyn.nl/home/page.asp?page_id=326


maart 2009

De inclusie voor DIGITAT is gestopt, het versturen en deelnemen aan de 2 jaars follow-up loopt  nog steeds door, tot 2 jaar na de laatste inclusie.

Voordat de eerste voorlopige data op het gynaecongres van juni a.s. gepresenteerd zullen worden, zal er een DIGITAT symposium georganiseerd worden. Dit zal waarschijnlijk ergens eind mei plaatsvinden. De precieze datum en locatie volgen.


Gelukkig 2009!

DIGITAT behaalde het benodigde aantal inclusies in 2008. Heerlen heeft zijn eerste plaats eigenlijk nooit weggegeven en eindigt met 75 inclusies op de eerste plaats, proost! Corine Verhoeven includeerde de "laatste " patient, nr 650 en kreeg daar een mooie pluim voor met waarde. Sabine Logtenberg randomiseerde voor het OLVG toch nog even door, nr 651, eveneens proost! Maar deze studie was nooit gelukt zonder u allen, dus 1, 2, 10, 15, 23 of 75 inclusies, iedereen heel erg bedankt! Op het gynaecongres in juni 2009 hopen wij u de resultaten te kunnen presenteren,

namens de Digitat studiegroep,

 

Kim Boers


Maandag 8 december 2008

Een historisch feit! Velhoven includeert de laatste patient voor Digitat, we zijn er!

650!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


vrijdag 5 december

Wat een heerlijk avondje! Het weekend in met de gedachte aan die allerlaatste inclusie......

nog 1


nog   2

vrijdag 5 december

nog 3


vrijdag 5 december

nog 4


4 december

Nog 5


26 november 2008

Vandaag werd door het Kennemer Gasthuis te Haarlem gerandomiseerd! Nummer 637. Dat betekent dat we nog 13 inclusies nodig hebben om de 650 rond te maken. Wie zorgt voor de laatste? No 650 en wordt culinair in het zonnetje gezet?


4 November 2008

( toch nog niet ) KLAAR;
De teller staat sinds vanmiddag op 0 dankzij het UMCU. Echter vandaag is het besluit genomen om het aantal inclusies met 25 uit te breiden tot 650! De database wordt zsm aangepast, mocht het u (tijdelijk) niet lukken om web-based te randomiseren, dan kunt u een enveloppe gebruiken of contakt opnemen met Kim Boers of Ben Willem Mol. We zullen UMCU natuurlijk nog wel belonen, want het is toch een super prestatie! We hopen dat u nog even zo enthousiast door randomiseert als afgelopen weken, dan zijn we voor eind december toch nog ECHT klaar.7 oktober

Tijdens het Stan symposium van 29 september j.l. werden taarten en champagne uitgereikt aan het St. Antonius Nieuwegein. Vandaag staat de teller op 602, nog 22 inclusies! Zet uw beste beentje voor!


24 september

St. Antonius Nieuwegein alweer in een top! Gefeliciteerd met de 600 ste inclusie. Dat wordt beloond!


22 september

No. 599 voor Maastricht op 22 september, no. 600 op 23 september, wie o wie, waar o waar?


3 augustus

Wat een topmaand was juli! En dat in de vakantietijd. We behaalden prachtig de benodigde inclusies en wel meer. Mogen we in augustus weer op u rekenen?


24 juli

Beste Zomergasten,

Wat gaat het goed met de inclusies. Juli is nog niet eens ten einde en we zitten al boven het benodigde aantal voor deze maand. Maar we hebben nog heel wat in te halen, dus leun nog niet terug in uw strandstoel, maar ga zo door!


2 juli 2008

Beste lezer. In juni haalden we op een na het beoogde aantal randomisaties. Voor deze maand staat het aantal gepland op 561. We hopen dat u ondanks de hitte en vakanties die gepland staan enthousiast wil randomiseren, om Digitat voor eind 2008 te laten eindigen. Want met 16 patienten per maand gaat dat lukken!


2 juni 2008

Bent u ook zo verrast door de resultaten van de Hypitat gepresenteerd op het gynaecongres? Natuurlijk willen we met Digitat ook zulke mooie resultaten behalen en met grote aantallen. De uitkomsten van Hypitat zijn niet zomaar te vertalen naar groeivertraging a terme, dus blijf randomiseren, dan kunnen we eind 2008 aan de resultaten van Digitat werken!


15 april 2008

Nijmegen is inmiddels beloond voor hun enthousiatse inspanningen voor no. 500!. April doet wat ie wil, is de uitdrukking, maar er lijkt een dip te zitten in de inclusies voor Digitat! graag uw blijvende aandacht voor groeivertraging a terme en inzet voor Digitat.


7 april no 500!!!!!!!!!!

Hoera! 500 inclusies! Wat een mijlpaal! Fantastisch Nijmegen! Jullie zullen beloond worden voor jullie inzet.


2 februari 2008 Januari weer gehaald!

 Hierbij willen we iedereen weer complimenteren en bedanken voor hun inzet voor het consortium en speciaal voor Digitat! Er is een prachtige inhaalslag gemaakt in januari, zodat we weer precies op ons streefaantal inclusies zitten, 465! Bravo!


21 januari 2008 Automatisch gegenereerde casenumbers

Vanaf nu hoeft u geen lijst met casenumbers bij de hand te houden: Alle nieuwe patienten krijgen een automatisch gegenereerd casenumber! Indien uw patiente wel een vragenlijstmap krijgt kunt u het automatische nummer overschrijven met het vragenlijst-nummer.


Voor iedereen een goed 2008 toegewenst! We hopen op een goede samenwerking met veel inzet voor alle studies!

20 december 2007 Randomisaties

In december hopen we uit te komen op 449 randomisaties, nog 7 inclusies voor 2007!


19 december 2007 Discrepancies

De kwaliteitscontroles van de ingevoerde DIGITAT data staan nu ook op de website! Door op de DIGITAT pagina linksonder op 'Discrepancies' te klikken zie je de lijst met kwaliteitscontroles en het aantal patienten waarbij dit 'fout' ingevuld is. Door op het aantal patienten te klikken zie je om welke patienten het gaat. Is het niet fout ingevuld? Laat dit dan aan Sylvia Vijgen (s.m.vijgen@amc.uva.nl) weten zodat zij het uit het discrepancies overzicht kan verwijderen.


oktober 2007 no 400

Fantastisch! patient nummer 400 werd gerandomiseerd in het Kennemer Gasthuis te Haarlem. Bedankt voor jullie inzet!


17- aug-2007 2 jaars follow up

Gaarne uw aandacht. Inmiddels hebben we de 2 jaars follow up van de eerste patienten verkregen. De logistiek van deze follow up wordt digitaal aangestuurd en verzameld via de web site. Voor de onderzoekers en research nurses is onder "documents" de logistiek omtrent de follow up beschreven. Bij vragen kunt u contact opnemen met Clara Kolster of Marjolein Verhart in het LUMC.

C.Kolster-Bijdevaate@lumc.nl of M.S.Verhart@lumc.nl


De Helmondse crew die heeft bijgedragen aan inclusienummer 350. Met dank aan Dr Delemarre!


12-juli-2007 Nummer 350

En vandaag is randomisatie nummer 350 gevallen in Helmond! Gefeliciteerd! Taart en champagne zullen die kant op gaan!


12-juli-2007

Nog 2 randomisaties tot 350................................! Het kan vandaag nog!


14-juni-2007

Vandaag werd no. 337 gerandomiseerd. Nog 13 voor 350, dat betekent natuurlijk weer taart!


11-mei-2007 Turkse patienteninformatie

Naast  de Nederlandse, Engelse en Franse patienteninformatie kunt u via "documents" nu ook de Turkse patienteninformatie dowloaden. Vergeet niet uw lokale informatie hierin aan te passen.


25-april-2007 Taart nummer 300 naar de winnaar(s?)

Hulde aan het paar: Martini Ziekenhuis Groningen en dokter van Ginkel uit Zevenaar, de strijd om een randomisatie is nog nooit zo spannend geweest! Voor beide ziekenhuizen natuurlijk een beloning, we hopen dat er nog vele randomisaties volgen.


_


16 april 2007  Nummer 300 is gevallen! Gefeliciteerd Martini ziekenhuis...........................en ziekenhuis Zevenaar!!!!!!!!!!!


Inclusie nummer 200 is gevallen in Apeldoorn! Gefeliciteerd met de taart!

 

4-dec-2006 Faxen en registratie
Wanneereen patiŽnte gevraagd is voor Digitat, vergeet niet een fax te sturennaar het AMC (fax is onder documents te vinden), met daarop aangegevenof patiŽnte meedoet of randomisatie weigert maar weltoestemming geeft voor follow-up medische gegevens, met of zonder medewerking aan devragenlijsten. Wanneer een patiŽnte al het bovenstaande weigert, dientzij anoniem gemeld te worden zodat zij wel als gevraagd geregistreerd kan worden.


25-juli-2006 Invoer-overzicht online!!
InDigitat (en ook Hypitat) kan je nu in een oogopslag zien welkepatient-gegevens compleet zijn en welke nog moeten worden aangevuld.Log in en klik in het linkerkolom op 'progress center' voor eencompleet overzicht van de ingevoerde patienten en bekijk per patient degegevens via 'progress patient'.