APOSTEL III  


Assessment of Perinatal Outcome by use of
Specific Tocolytics in Early Labour.


Subtitle: Nifedipine versus Atosiban in the treatment of threatened preterm labour.
NTR - 2947 - MEC AMC - 09/258 - ZonMw 836011005 - CCMO 29324.018.09 

Welcome to the Apostel III website


Voor meer informatie over de Apostel III Follow-up, klik hier

16-03-2016

Na afronding van de Apostel III is het tijd om verder te kijken. De resultaten van het onderzoek lieten rondom de geboorte geen verschillen zien tussen de veelgebruikte weeŽnremmers (nifedipine en atosiban). Graag zouden we nu ook willen weten of er op lange termijn geen gezondheids- of ontwikkelingsverschillen zijn. De Apostel III-follow up heeft als doel de langetermijneffecten te vergelijken. ZonMW heeft aangegeven dit vervolgonderzoek erg belangrijk te vinden en hiervoor subsidie te verstrekken.

Binnenkort zullen daarom de eerst patiŽnten benaderd worden voor deelname. De benodigde documenten zijn te vinden onder het kopje Documenten  Apostel III-follow up

Vanaf heden is Tijn van Winden als onderzoeker betrokken bij de Apostel III-follow up. Voor vragen over de studie kunt u met hem contact opnemen via t.m.vanwinden@amc.uva.nl.

16-02-2016

Wij zijn verheugd om jullie te kunnen mededelen dat het Apostel III manuscript geaccepteerd is voor publicatie in de Lancet!

 

3 september 2014

Vanaf heden is Tobias Nijman als arts-onderzoeker betrokken bij de Apostel III studie. Voor vragen over de studie kunt u met hem contact opnemen via:

t.a.j.nijman@umcutrecht.nl

088-7554913

 
7 juli 2014
De APOSTEL III studie heeft het benodigde aantal inclusies gehaald! Alle deelnemende centra van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

Juli 2014

Nog maar drie Apostel III inclusies te gaan. De datainvoer is ook al bijna compleet, wat een mooi werk is er verricht door iedereen. Op naar de eindsprint!

 

Juni 2014

Vandaag de 500e Apostel III inclusie, een mijlpaal! Nog 10 te gaan!

 

Januari 2014

Op maandag 6 januari is het eCRF wegens onderhoudswerkzaamheden niet te gebruiken van 18.00 tot 22.00 uur.

 

Oktober 2013

Volg de laatste berichten over de Apostel III studie op twitter @apostel3studie.

 

Oktober 2013

Het e-CRF voor de Apostel III studie is beschikbaar. Onder documents staan algemene en studie-specifieke instructies voor het invullen van het eCRF.

 

September 2013

 

In de week van 14 t/m 21 september kunt u voor vragen over de Apostel III studie contact opnemen met Karst Heida, K.Y.Heida@umcutrecht.nl of 088-7554543.

 

Juli 2013

 

In het UMCU is de 300e patiente geincludeerd in de Apostel III studie! Nog 200 te gaan, als de inclusie aantallen per maand zo mooi blijven, is het mogelijk de studie over 8-10 maanden af te ronden.

 

Juli 2013

 

In de week van 6 t/m 14 juli kunt u voor vragen over de Apostel III studie contact opnemen met Karst Heida, K.Y.Heida@umcutrecht.nl of 088-7554543.

 

December 2012 - een goed einde van het jaar

 

Het was een erg goede week zo net voor de kerst. Om te beginnen is de wereld niet vergaan en daardoor kunnen we de subsidie die we hebben gekregen van ZonMw het komende jaar inzetten.  We moesten er even op wachten, maar de APOSTEL III is dus ťťn van de projecten die geld heeft gekregen van het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen.

Daarnaast hebben we de mijlpaal van 150 inclusie bereikt en dat betekent dat er een interim analyse zal gaan plaats vinden nadat de laatste vrouwen daadwerkelijk bevallen zijn.

Ook willen we het Martini Ziekenhuis feliciteren met hun 1e inclusie. En voor jullie allemaal, een goed jaar toegewenst en keep the good work going!

 

Mei 2012 - eerste inclusie in het ZOL, Genk

 

Goed nieuws voor de APOSTEL III studie! Sinds vorige week is het mogelijk om webbased te randomiseren en dit betekent dat na het AMC, VUMC, Ersamus MC en UMCU er 10 nieuwe klinieken gaan starten met de studie.

 

En bij deze wil ik het Ziekenhuis Oost-Limburg te Genk (BelgiŽ) feliciteren met de eerste inclusie! Hiermee staat de teller op 48, dank hiervoor!

 

October 2011 - Eerste inclusie in het UMC Utrecht

 

De eerste inclusie in het UMC Utrecht is een feit! Maar goed ook, want de teller staat al op 8 in het AMC. Verder is de APOSTEL III deze week van start gegaan in het VU Medisch Centrum, succes met includeren!

 

October 2011 - Protcol tocolyse op website

 

Aangezien niet elke kliniek hetzelfde Nifedipine doseringsschema hanteert, staat er onder documenten een handig overzicht genaamd 'protocol tocolyse Apostel III'. Hang dit schema ook op in de medicijnkamer!

 

July 2011 - First inclusion at the AMC Amsterdam for APOSTEL III

 

The APOSTEL III trial has officially started with the first two inclusions at the AMC Amsterdam.

 

March 2011 - The APOSTEL III study will start shortly

 

In addition to perinatal centers, also secondary hospitals will be asked to participate in the study.