'Antenatal allopurinol trial for reduction of birth asphyxia induced brain damage'

CCMO NL26516.000.09 / NTR - 1383 / ZonMW 170991001 

Welcome to the ALLO trial website.


NEWS

28 december 2011 - ALLO-trial voltooid! 

Aan alle clustercoŲrdinatoren, lokale onderzoekers, lokale staf gynaecologie en

onderzoeksmedewerkers ALLO trial:

 

De inclusie van de ALLO trial werd op de valreep in 2011 voltooid! Vanaf oktober 2009 tot heden werden 222 patienten in de studie geincludeerd. Vanaf nu hoeven er geen patienten meer te worden gecounseld. Vrouwen die al gecounseld zijn en mee willen doen mogen nog wel gerandomiseerd worden.


Heel veel dank voor jullie fantastische medewerking om deze logistiek zeer uitdagende studie tot een mooi einde te volbrengen! In februari/maart verwachten we de eerste resultaten. Wij zullen u via deze website, de MUIS en TomTom op de hoogte houden van de voortgang van het onderzoek.

Hartelijke groeten en de beste wensen voor het nieuwe jaar, namens de ALLO-trial projectgroep.


Joepe Kaandorp, arts-onderzoeker ALLO-trial

allo@studies-obsgyn.nl

 

November 2011 - 2-jaars follow-up van start

De eerste kinderen die mee hebben gedaan aan de ALLO-trial zijn inmiddels 2 jaar geworden en zullen worden vervolgd met behulp van vragenlijsten: de ASQ (Ages and Stages Questionnaire) en de CBCL (Child Behavioural Checklist). We hopen hiermee inzicht te kunnen krijgen in het effect van allopurinol op de ontwikkeling van cognitieve functies en de gedragsontwikkeling van de kinderen.

 

Oktober 2011 - Progress schermen beschikbaar voor invoer CRFs

Vanaf nu zijn er progress schermen beschikbaar op de website, zodat gemakkelijk te zien is welke gegevens er per patient nog missen. Hierbij blijft veld 2C2 (parity details) voorlopig geel (missing data) als iemand voor de eerste keer zwanger is. Hier wordt aan gewerkt.

 

September 2011 - BELANGRIJK: doe altijd de bloedafnames volgens protocol

Zorg ervoor dat er bij Ūedereen die geÔncludeerd wordt bloedafnames worden gedaan volgens het onderzoeksprotocol. Ook als er (om welke reden dan ook) geen studiemedicatie is ingelopen, dan zijn de bloedafnames van groot belang. Hierin worden de primaire uitkomstparameters gemeten (S100B en andere markers voor weefselschade) ťn de allopurinol-spiegels. Aan de hand van de spiegels kunnen we berekenen of er een effect is. Als een patiŽnte geen medicatie heeft gekregen is deze spiegel vanzelfsprekend nul, dus verwacht je een hogere waarde van S100B. Op die manier zijn ook dŪe patiŽnten net zo waardevol voor de studie als alle andere patiŽnten!

 

December 2010 - Franse en Turkse PatiŽnteninformatie beschikbaar

De Franse en Turkse versies van de patiŽnteninformatie zijn beschikbaar op de documentenpagina van deze website!

 

November 2010 - Interactie azathioprine (Imuran) en allopurinol

In de bijsluiter van allopurinol (SPC Acepurin (bijsluiter allopurinol)) kun je vinden van welke medicatie interacties bekend zijn met allopurinol.

Eťn van de middelen die hierin staat is azathioprine (imuran). Dit wordt o.a. gegeven voor colitis ulcerosa. Azathioprine wordt afgebroken via het enzym (xanthine oxidase) dat door allopurinol wordt geremd. Dat houdt in dit geval in dat de werking van immuran wordt verlengd. Normaal zou je dan, als je beide middelen chronisch voorschrijft, de dosering van azathioprine moeten verlagen. Waarschijnlijk is dit zonder enige klinische betekenis bij een eenmalige gift van allopurinol, maar om het zekere voor het onzekere te nemen hebben we (i.o.m. de ziekenhuisapotheker die betrokken is bij het onderzoek) besloten om mensen die azathioprine gebruiken niet meer voor het onderzoek te vragen.

Mocht je vragen hebben over interacties tussen allopurinol en andere medicatie en het staat niet (of onvoldoende duidelijk in de bijsluiter) bel of mail gerust!

 

September 2010 - Instructie bereiding studiemedicatie beschikbaar op website

Op de documentenpagina van deze website is een powerpoint-presentatie te vinden met een stapsgewijze instructie voor het bereiden van de studiemedicatie. Handig voor het instrueren van de verpleging en voor verpleegkundigen om nog eens op een rustig moment door te nemen.

 

Juli 2010 - Engelse PIF beschikbaar

De Engelse versie van de patiŽnten informatiebrief is beschikbaar op de documentenpagina van deze website!

 

April 2010 - ALLO CRF online!

Het Digitale CRF is online. Dus, vanaf nu kunnen alle inclusies direct ingevoerd worden op de website. Om de inclusie te laten meetellen moeten de algemene gegevens (veld 1A), de in- en exclusiecriteria (veld 1B/1C) en (meest belangrijk) het randomisatiescherm (veld 4) worden ingevuld. Als bij veld 4 het AT-..... nummer, de inclusiedatum en starttijd infusie zijn ingevuld wordt de inclusie correct meegeteld op de website.

Mocht je bij het invullen van het CRF nog dingen missen of tegen onduidelijkheden aanlopen, mail dit dan naar j.kaandorp@umcutrecht.nl. In dit vroege stadium kunnen we nog redelijk makkelijk aanpassingen doen.

 

Maart 2010 - Protocol ALLO-trial in BMC Pregnancy and Child birth

Het protocol van de ALLO-trial is gepubliceerd in het online blad 'BMC Pregnancy and Child birth'. Voor een directe link naar het artikel klik hier: BMC artikel ALLO-trial.

 

Februari 2010 - 1e inclusie in UMC Groningen!

Deze maand werd de eerste patiŽnte geÔncludeerd in het UMC Groningen. Dit was de eerste inclusie buiten het cluster Utrecht.

Intussen wordt er hard gewerkt aan het digitale CRF met inclusieteller, dus hopelijk is de inclusiestand binnenkort ook direct op de website terug te zien. 

 

December 2009 - Documenten voor opstart op website

Documenten voor het opstarten van de studie zijn te vinden op deze website, onder het kopje documenten. Mocht u nog zaken missen of zijn er andere vragen of onduidelijkheden, schroom dan niet om te mailen naar: allo@studies-obsgyn.nl.

Alvast hele fijne feestdagen gewenst!

 

16 oktober 2009 - 1e inclusie in UMC Utrecht

Afgelopen nacht werd in het UMC Utrecht de 1e patiŽnt geÔncludeerd. Alles is logistiek erg goed verlopen. Moeder en en kind maken het goed.

 

Juli 2009 - Positief oordeel CCMO!

De ALLO-trial heeft een positief oordeel gekregen van de CCMO!! Dit betekent dat de aanvragen voor lokale toetsing in de verschillende deelnemende centra binnenkort de deur uit gaan. We hopen dat de ALLO-trial net zo succesvol zal zijn als de andere consortiumstudies!