Login for members:
Name:
Password:
Create new

 

Veel gestelde vragen


 

Als ik meedoe met het onderzoek, krijg ik dan andere zorg dan de reguliere zorg?
Als u meedoet met het onderzoek hoeft u niet vaker naar de verloskundige of gynaecoloog, dan wanneer u niet mee doet. Wat wel anders is, is dat u thuis een korte vragenlijst invult. Verder krijgt u gewoon dezelfde zorg als alle andere zwangere vrouwen in Nederland.

Wat gebeurt er als ik niet mee wil doen met het onderzoek?
U beslist zelf of u meedoet aan het onderzoek. Deelname is vrijwillig. Als u besluit niet mee te doen, hoeft u verder niets te doen. U hoeft niets te tekenen. U hoeft ook niet te zeggen waarom u niet wilt meedoen. U krijgt gewoon de zorg die u anders ook zou krijgen. Als u wel meedoet, kunt u zich altijd bedenken en toch stoppen. Ook tijdens het onderzoek.

Wat gebeurt er als het onderzoek is afgelopen?
Na afloop van het onderzoek, gaat de zorg door uw verloskundige of gynaecoloog gewoon door. Er verandert niets voor u. Als u tijdens het onderzoek besluit om te stoppen, dan kunt u dat aangeven aan uw verloskundige of gynaecoloog. Er zijn geen risicoís verbonden aan het tussentijds beŽindigen van het onderzoek.

Wat gebeurt er met mijn gegevens als het onderzoek is afgelopen?
Alle gegevens uit dit onderzoek worden anoniem opgeslagen onder een code. Alleen de onderzoeker heeft toegang tot deze gegevens. Uw gegevens hebben we nodig om later zwangerschapsgegevens terug te zoeken de Perinatale Registratie Nederland (PRN). We behandelen uw gegevens strikt vertrouwelijk.
De resultaten van dit onderzoek worden gebruikt in vakliteratuur. Hiervoor geldt ook dat deze gegevens niet tot u als persoon herleidbaar zijn. Wij willen uw gegevens graag bewaren. Want misschien kunnen we daar later een ander onderzoek mee uitvoeren. Als u dat niet wilt, dan respecteren wij dat natuurlijk. U kunt uw keuze op het toestemmingsformulier aangeven. Als u het goed vindt dat wij uw gegevens bewaren, worden de gegevens 15 jaar bewaart. Voor de start van een eventueel nieuw onderzoek, zullen wij opnieuw om uw toestemming vragen. U kunt dan alsnog beslissen of wij uw gegevens nog een keer mogen gebruiken

Is er een onafhankelijk persoon aan wie ik vragen kan stellen over onderzoek?
Als u vragen hebt, kunt u altijd terecht bij de onderzoeker.
Wilt u graag een onafhankelijk advies over meedoen aan dit onderzoek? Dan kunt u terecht bij een onafhankelijke arts [Dr. Janneke van der Woude, zij is te bereiken via het Healthy Pregnancy 4 All secretariaat (010 703 8718)].